Slideshow over vores tur

Kort over turen på New Zealand

onsdag den 5. marts 2008

Wellington og tilbageblik

Hovedstaden på NZ - ren, nydelig, smuk beliggende omkranset af bakker, (de kalder dem jo ikke bjerge hernede). Interessant besøg i parlamentet i går, stødte ind i en officiel dansk delegation fra landbrugsministeriet. Vi skabte kaos da embedsmændene troede at vi var delegationen, smil. ohyyyy - vi har ikke sat flaget op endnu! Flaget kom op, til ære for os! tænkte vi..... :) Så mødte vi delegationen på rundttur, og så kom snakken frem igen, det var ikke til at stoppe!

Flot gennemgang af regeringsbygningen, kunst som viser maori kulturen og blandingen mellem de to kulturer. Vi hørte om det politiske system her - bl.a. at alle i befolkning kan levere et høringssvar, og deltage i udvalgsmøder, og her har de lov til at stille spørgsmål direkte til parlaments medlemmer direkte spørgsmål (i modsætning til Danmark).
Flot bygninger, fik også demonstreret hvordan de har jordskælvssikret bygningen, - så den skulle kunne overleve jordskælv på op til 7,5 på Richter.

Besøgte den gamle katedral, en træ kirke i gotisk stil.

Kørt optil Victoria Hill, udsigtspunktet i Wellington, herligt at se byen oppefra, havet, og Cook strædet som vi krydser til South Island i morgen.

Mæt af indtryk og med et hul i maven, tog vi til museet Ta Papa, hvor vi først blev mætte i cafeteriet, og derefter mætte i hovederne med de mange fine udstillinger som var presset sammen i det flotte hus på vandkanten. En fantastisk masse viden som var lidt uoverskueligt, synes jeg. Men meget flot.

Vi blev "sluppet løs" i downtown, med kort over byen, hotellet og shopping (vi leder mest efter de lækre uld tøjer, med possum og merino). Nogle var heldige, andre skuffet - jeg har endnu ikke fundet min drømmetrøje, men vi har 9 dage tilbage. Ingen panik.

Alle fandt hjem til hotellet - og oplev her den stor hjælpsomhed og venlighed fra de lokale. En blev sågar kørt hjem i bil! En herre fandt vedkommende hvile ud på en trappe, med kort i hånden, og vupti, blev straks kørt "hjem" til hotellet. Smil og glade ansigter i receptionen efter "fri eftermiddagen".

Vi mødtes med tolv dansker som har boet her mellem 5 og 51 år. Højskole samling med sang og fortælling, spørgsmål på kryds og tværs. HVORFOR KOM I HERTIL - og sjovt nok, det vil NZ danskerne også spørge os om! Meget snak og spørgsmål om landet, mennesker, savn, dejligt at høre "I Danmark er jeg født", første vers af "Nu går forår gennem Nyhavn" og "midsommervisen" stærkt fra 41 syngende glade danskere. Herligt. Efterfølgende en meget lækker aftensmad på hotellet, hvor snakken gik livlig over vin og mad. Tak, til alle jer ”Nye Ny Zealandere” fordi I kom!

Endnu en spændende og god dag med højskolen i udlandet, synes jeg!
/B

Ingen kommentarer: