Slideshow over vores tur

Kort over turen på New Zealand

mandag den 17. marts 2008

Afsked med New Zealand

”Luftsygen” havde smittet af på tre andre, og de afleverede tasker, klædt sig godt på for at tage på paragliding op på bjerget. En stor gruppe fulgte efter for at tage i mod de stærke og modige når de landede. Men vinden var for stærk og af sikkerhedes grunde blev der ikke fløjet, sommerfuglene lettede og nattens bekymringer fløj deres vej.

Med en lille skuffelse indtog vi byen, tog på den sidste jagt med andre i sportsbutikker mellem lækre bukser og vandre støvler, de fineste icebreaker t-shirts. Vi vejledte hinanden i valget om de allersmukkeste paua (abeloneskal) smykker, øreringe, halskæder, og brocher. Vi blev forelsket i nye merino uldtrøjer og endda en frakke. Nogen føjtede rundt for at finde maori musik – vi skulle have de bedste minder fra dette smukke land og en hel fantastisk tur pakkede ned i kufferterne.

Vi fandt hinanden i de hyggelige Queenstown gader og caféer, og gik op af den stejle vej til Hotel A-line, med udsigt over byen og den dybe blå Wakapitu sø.

Efter frokost, ventede søde Bill på os og bussen førte os ud til lufthavnen. Lidt vemodigt at tage afsked med dette flotte land. Et land med turkise søer, bjergtoppe, frodige planter, golde bjerge, får og køer, hjælpsomme og nysgerrige mennesker, hvaler, delfiner, albatrosser, fugle, possums, maori kultur, engelsk påvirkning, det store hav, klipper og sæler, skaller og sten, sand og mudder, vulkaner og gletsjere, vandfald og jordskælv, genopbygning og art deco. Planter, dyr, historier om ødelæggelse og reetablering, mineraler, farver, lugte, vine, aromaer, god mad og mange, mange, mange fantastiske oplevelser, i smukt solskin og kun lidt regn på Mt. Cook. Alt dette med et rejsehold fra Ældre på højskole i udlandet, en god gruppe med mange dejlige mennesker. Jeg håber at mødes med jer igen.

Tak til alle, for at en hel fantastisk rejse!

Mange hilsener
Barbara

Ingen kommentarer: