Slideshow over vores tur

Kort over turen på New Zealand

fredag den 22. februar 2008

Dagsprogram NZ

Lørdag den 23. februar:
Mødetid i Kastrup Lufthavn kl. 18:00.
Afgang mod London Heathrow kl. 19:55.
Videre mod Singapore kl. 22:00.

Søndag den 24. februar:
Ankomst til Singapore kl. 18:35. Bustransfer til byen. Indkvartering og middag på Hotel Miramar.
Hotel guests can enjoy high-speed wireless Internet access from just about anywhere in the property. http://www.miramar.com.sg/index.htm


Mandag den 25. februar:
Dagen starter med en byrundtur med bus. Vi skal besøge Den Botaniske Have, som
bl.a. har en ganske imponerende samling af orkidéer. Derefter går turen til den gamle
bydel China Town. Frokost på lokal restaurant.
Endelig besøger vi Den danske Sømandskirke i Singapore, og hører om præstens arbejde. Her serveres der eftermiddagskaffe, inden turen går til lufthavnen igen.
Afgang fra Singapore kl. 19:55.

Tirsdag den 26. februar:
Ankomst til Sydney kl. 06:25. Videre mod Auckland kl. 07:35 med ankomst kl. 12:35.
Fra Auckland kører vi med bus mod sydøst til Rotorua. Køreturen tager ca. 3 timer i alt. Undervejs stopper vi og spiser frokost (madpakker) i Te Aroha, hvor der er mulighed for at bade i varme ”kilder” samt opleve den lokale geyser.
Rotorua ligger i en vulkansk kløft i et område med stor termisk aktivitet, og hvis vi er ”heldige” med vindretningen bliver vi mødt af en karakteristisk lugt af svovl, når vi kører ind i byen. Rotorua blev grundlagt af maorier, der kom til området for ca. 700 år siden, og også i dag er Rotorua-området dét område i New Zealand med størst andel maori-indbyggere.
Vi ankommer til Rotorua sidst på eftermiddagen. Indkvartering og middag på Ibis Hotel Rotorua. Internet access http://www.ibishotel.com/ibis/fichehotel/gb/ibi/5689/fiche_hotel.shtml

Onsdag den 27. februar:
Efter morgenmad er der samling med orientering om programmet
Derefter er der udflugt til Whakarewarewa - et område med masser af svovlduftende sprudlende dampfontæner, samt boblende mudderpøle og en geyser. Vi besøger desuden The New Zealand Maori Arts and Craft Institute, som også ligger på området, og ser træskærerskolen og samlingen af traditionelle maori-bygninger. Frokost på cafeteria i området.
Derefter besøger vi Ohinemuto, der er en del af Rotorua, som hovedsageligt er befolket af maorier. Her ser vi den lille kirke og den lokale marea (forsamlingshus). Om aftenen skal vi til Hangi middag i Whakarewarewa, samt opleve en maori koncert. Maden til denne traditionelle middag, bliver tilberedt i en underjordisk ovn ved hjælp af varmen fra den termiske aktivitet.

Torsdag den 28. februar:
Heldagsudflugt til Tongariro National Park. Parken er en af verdens første nationalparker og et meget foretrukket feriested både sommer og vinter.
Vi stopper i Taupo ved informationscentret, Taupo Observatory, hvor en udstilling giver os et godt indblik i områdets geotermiske og vulkanske aktivitet. Udflugten fortsætter videre mod Tongariro med stop ved Lake Rotopounamu, en uberørt sø omkranset af oprindelig skov. Vi går til søen - en tur på ca. 45 min. Herefter kører vi til Tawhai Falls, hvor vi spiser de medbragte madpakker. Efter frokost fortsætter vi til Tongariro Park Headquarters. Hvis vejret tillader det, går turen videre med skilift til landets højst beliggende café, hvor vi får eftermiddagskaffe.
Dette område blev brugt ved optagelserne af ”Ringenes Herre”. Der bliver mulighed for at kigge nærmere på lokaliteterne efter kaffen. Eftermiddagen afsluttes med et forfriskende bad i De Bretts Thermal Pools ved Taupo. Sen middag på hotellet.
Fredag den 29. februar:
Efter morgenmad og samling kører vi lidt nord for Rotorua til The Agrodome, hvor vi overværer et fåreshow, hvor alle New Zealands forskellige fåreracer præsenteres. Vi ser også, hvordan fårehundene trænes til at styre de enorme fåreflokke. Vi spiser frokost på stedet. Herefter kommer vi rundt på farmen og ser de mange forskellige dyr, og vi ser hvorledes man dyrker kiwifrugter.
Resten af eftermiddagen til fri disposition.
Middag på restaurant i Rotorua.

Lørdag den 1. marts:
Efter morgenmaden kører vi mod byen Napier. Undervejs besøger vi Wai O Tapu Thermal Wonderland, et geotermisk område med gejsere, boblende mudder, farverige varme og kolde vandhuller og dampende vulkanske søer. Turen fortsætter mod Hawkes Bay med stop ved Huka Falls, hvor vi spiser de medbragte frokostpakker.
Først på eftermiddagen ankommer vi til Napier. Byen ligger på den flade, frugtbare kyst i Hawkes Bay. Her skal vi på byrundtur og se på den specielle byggestil - Art Deco, som byen blev genopbygget i efter det voldsomme jordskælv i 1931, som ødelagde byen totalt.
Indkvartering og middag på Kennedy Park. • Email/Internet Kiosk
Email/Internet facilities are available for your use for communication with friends & family. Wireless Internet is also available at Kennedy Park Top 10 Resort. http://www.kennedypark.co.nz/

Søndag den 2. marts:
Dagen begynder med et besøg på en frugtplantage ”Pernel”, hvor man avler æbler, ferskner og nektariner. Vi kommer rundt i plantagen og får fortalt om dyrkning af frugt, ligesom vi får smagsprøver af de forskellige frugter.
Vi fortsætter til Ohutu, hvor vi skal besøge lokale farmere i små grupper. Vi spiser frokost sammen med dem, og tilbringer resten af eftermiddagen på deres farm. På den måde får vi et indtryk at forholdene på ”landet” i New Zealand. Vi returnerer til Napier og spiser middag på Kennedy Park.

Mandag den 3. marts:
I dag skal vi besøge Cape Kidnappers. På grund af tidevandet, skal vi køre fra Kennedy Park kl. 06.00. Vi kører langs Stillehavet til Cape Kidnappers, ca. 30 km syd for Napier. Det sidste stykke kører vi med traktor og vogn ud til pynten, hvor vi ser verdens største sulekoloni. Kolonien opholder sig på dette sted hele året. På turen langs havet kan man desuden tydeligt se de forskellige lag, der engang var havbund. Vi fornemmer de enorme kræfter der var i gang, da forskydninger i undergrunden dannede New Zealand. Frokost på lokal café ved Clifton Bay.
Vi returnerer til Napier, og resten af eftermiddagen er til fri disposition.
Middag på restaurant ”East Pier”, som ligger på havnefronten. Vi slutter aftenen med en gåtur langs strandpromenaden, og ser på de mange fontæner med springvand i alle regnbuen farver

Tirsdag den 4. marts:
Efter morgenmad kører vi sydpå. Vi passerer undervejs de gamle skandinaviske bosættelser: Dannevirke, Norsewood (norsk) og Medelskog (svensk) som nu kaldes Eketahuna.
Derefter kører vi til Mount Bruce Wildlife Centre. Her opdrætter man nogle af de udryddelsestruede fugle, som man forsøger at få tilbage til naturen. Frokost på stedet.
Ankomst til Wellington sidst på eftermiddagen. Indkvartering og middag på Hotel Portland, som ligger i bydelen Thorndon i den nordlige del af Wellington. Wireless Internet access available in all rooms http://www.portlandhotel.co.nz/index.htm

Onsdag den 5. marts:
Efter morgenmad kører vi til parlamentsbygningen, hvor vi får en rundvisning og hører om det parlamentariske system i New Zealand. Derefter bliver der en guidet køretur i byen bl.a. til Mt. Victoria, hvorfra vi får et godt overblik over hovedstaden Wellington. Endelig besøger vi New Zealands Nationalmuseum – Te Papa, som har mange spændende udstillinger om maorikulturen, indvandringens historie og ikke mindst naturhistoriske udstillinger.
Frokost på egen hånd i museet. Eftermiddagen til fri disposition.
Sidst på eftermiddagen mødes vi med en gruppe danskere, som er udvandret til New Zealand siden midten af 50’erne. De vil fortælle deres historier, hvorefter er der fælles middag på hotellet.

Torsdag den 6. marts:
Dagens tur går med færge til Somes Island – Matiu er navnet på maori. Øen ligger inde i bugten og var i mange år isoleret, fordi den blev brugt som karantæne ø – indtil ca. 1920-erne var det for mennesker. Det betyder at alle indvandrere havde ophold på denne ø, inden de fik lov til at flytte ud i landet. Fra 1920 til midt i 90’erne blev øen brugt til dyr, der skulle være i karantæne inden de blev solgt videre. Derfor er det først de sidste 15 år at offentligheden har haft adgang til øen. Der bliver mulighed for en gåtur rundt på øen. Efter besøget tager vi færgen til Days Bay, hvor vi spi-ser frokost. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Wellington.
Middag på Museum Hotel i centrum af Wellington.

Fredag den 7. marts:
Vi forlader nu hovedstaden og sejler først på dagen med færgen over Cook-strædet til Picton på sydøen. Her stiger vi på toget, som kører langs kysten mellem Picton og Christchurch. Vi stiger af i den lille havneby Kaikoura midt på eftermiddagen.
Indkvartering og middag på Lobster Inn. internet ??? ikke på hjemmesiden
http://www.lobsterinn.co.nz/index.htm

Lørdag den 8. marts:
Havet ud for Kaikoura er dybt og rigt på føde, hvorfor store mængder fisk, havpattedyr og fugle fouragerer her. Blandt andre den storslåede spermacethval, verdens største tandhval, flere arter af delfiner og sæler samt albatrosser holder til i farvandet i de newzealandske efterårsmåneder. På en hvalsafari, “Whalewatch Cruise”, håber vi at se nogle eksemplarer af disse mange havpattedyr.
Frokost på lokal restaurant i Kaikoura inden vi kører med bus til Christchurch, hvor vi indkvarteres på Ibis Hotel Christchurch. Middag på hotellet. Internet access http://www.travel-new-zealand.co.nz/hotel/default.aspx?url=www.travel-new-zealand.co.nz/host/i/ibischristchurch.html

Søndag den 9. marts:
Christchurch er blevet kaldt den mest engelske by udenfor Storbritannien og det er ikke uden grund. John Robert Godley, som var en af hovedkræfterne bag planlægningen af byen lagde stor vægt på at byen blev et gejstligt idealsamfund efter engelsk forbillede..
Vi bruger dagen på sightseeing i byen. Vi kommer bl.a. forbi mange af de berømte parker, hvor der er livlig aktivitet det meste af dagen. Turen går også til Christchurch Square hvor vi besøger The Cathedral. Ligeledes bliver det til en tur med den legendariske Christchurch Tramway.
Eftermiddagen til fri disposition. Middag på hotellet.

Mandag den 10. marts:
Vi starter dagen med et besøg i Antarctic Centre. Christchurch er udskibningshavn for mange ekspeditioner til Antarktis. Vi får et indtryk af de ekstreme forhold, der møder ekspeditionerne der udforsker Antarktis. Derefter forlader vi Christchurch og kører med bus til Tekapo, der ligger ud til søen med samme navn i det sydlige højland ”Southern Alpes”. Frokosten, som er madpakker fra ”Den danske Bager” i Christchurch nydes undervejs. Indkvartering og middag på ”The Godley”.
http://www.tekapo.co.nz/The_Godley_Resort_Hotel/Welcome_IDL=2_IDT=1237_ID=7036_.html


Tirsdag den 11. marts:
Efter morgenmaden er der samling i den lille kirke, Church of the Good Shepherd, som har en helt fortryllende beliggenhed. Kirken er bygget på kanten af en sø, og altertavlen er et stort vindue ud mod søen, hvori de omkringliggende sneklædte bjergtoppe spejler sig.
Derefter er der udflugt til Mount Cook, New Zealands højeste bjerg, der på maorisprog hedder "Aoraki" som betyder "Skygennembryderen". Vi kører med bus til Mount Cook Village og får en kort introduktion til området. Herefter bliver der mulighed for vandretur gennem Hooker Valley til smeltevandssøen fra Hooker Valley gletscheren. Fra søbredden er der en flot udsigt til toppen af Mount Cook, når det er klart vejr.
Vi returnerer til Tekapo og spiser middag på hotellet.

Onsdag den 12. marts:
Vi forlader nu Tekapo og kører sydpå til Queenstown.
Vi kører ca. 300 km sydpå gennem det græsbevoksede højland, Mackenzie Country til Arrow-town. I slutningen af 1800-tallet strømmede folk fra mange forskellige lande til byen i håb om at finde guld. De bragte deres religiøse trosretning med hjemmefra, og derfor ser man mange forskellige kirker i byen. Da menighederne havde begrænset antal tilhængere, er kirkerne små, men ganske interessante. Vi besøger også de gamle kinesiske bosættelser, der lå langs floden, lidt uden for byen. Frokost undervejs på lokal café. I Cromwell besøger vi en vingård, og hører om produk-tion af vin i New Zealand.
Ankomst til Queenstown sidst på eftermiddagen. Queenstown ligger ved bredden af Lake Wakatipu. Byen er landets vigtigste turistby med masser af muligheder for friluftsaktiviteter året rundt.
Hen under aften går vi en tur ned til byen - det tager ca. 15 min. - og får en fornemmelse af byens atmosfære, som tiltrækker mange besøgende.
Indkvartering og middag på Hotel A-line. Wireless Internet access
http://www.scenic-circle.co.nz/hotel.asp?id=9

Torsdag den 13. marts:
Vi starter dagen med en tur med svævebane op til toppen af Queenstown, hvor vi kan betragte byen fra oven. Her bliver der mulighed for på egen hånd at gå en tur i området og nyde de mange flotte udsigtspunkter.
Sidst på formiddagen går det igen ned til byen med svævebane. Herefter bliver der frokost og tid på egen hånd i byen. Sidst på eftermiddagen sejler vi med hjuldamperen ”Earnslaw” til Walter Peak Station, hvor vi spiser aftensmad.

Fredag den 14. marts:
Heldagstur til Glenorchy, hvor vi skal opleve en lille del af den fantastiske og frodige natur på vestlandet. Glenorchy ligger ved den vestlige ende af Wakatipu-søen. Her på den vestlige del af sydøen regner det ganske meget - op til 12 m om året. Det betyder, at alt er grønt og frodigt uanset hvor man bevæger sig hen i naturen.
Vi stater med frokost i Glenorchy på egen hånd. Derefter går turen op ad Dart River med jet boat. Der bliver også tid til at vandre i skoven, som nogle steder forekommer tæt og ufremkommelig. Turen tilbage til Glenorchy foregår med bus. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til Queenstown.
Vi spiser middag på restaurant ved havnen. Afslutningsaften!

Lørdag den 15. marts:
Formiddag er til fri disposition til at gøre de sidste indkøb inden vi forlader New Zealand.
Efter tidlig frokost kører vi til lufthavnen i Queenstown. Afgang mod Sydney kl. 14:45. Ankomst til Sydney kl. 15:55. Videre mod Singapore kl. 17:50. Ankomst til Singapore kl. 22:30.
Transfer til byen. Indkvartering på hotel Miramar. Hotel guests can enjoy high-speed wireless Internet access from just about anywhere in the property. http://www.miramar.com.sg/index.htm

Søndag den 16. marts:
Formiddagen er til fri disposition. Frokost på hotellet.
Efter frokost tager vi til Sentosa, som oprindeligt var befolket af fiskere. I dag er hele øen lavet om til et ferieparadis med forskellige muligheder for aktiviteter for såvel Singapores indbyggere, som for turister. Vi besøger udstillingen ”Images of Singapore” som fortæller om den lille østats historie. Vi spiser et let aftensmåltid i byen inden vi kører til lufthavnen.
Afgang kl. 23:25 fra Singapore mod London.

Mandag den 17. marts:
Ankomst til London Heathrow kl. 05:25. Videre mod Kastrup kl. 06:55 med ankomst kl. 09:50.

Ingen kommentarer: